Posted on 2 Comments

Marcus Walfridson

Fotballdykket har utfordret tidligere sportssjef for utviklingsavdelingen i Mjøndalen, nå fotballressurs og blogger, Marcus Walfridson på noen av punktene i hans retorikk om fotball og lederskap. 

Hvilke spesifikke eksempler vil du gi til mennesker som ønsker å lede ved eksempel?

Alltid gjør det du forventer at dine spillere skal gjøre. Aldri begjær noe fra spillerne som du ikke er villig til å ofre selv! Hvis du vil at spillerne ikke skal kjefte på dommeren, så må du ikke selv kjefte på dommeren. Hvis du vil at spillerne skal komme i tide til trening og samlinger, se til å komme i tide selv. Hvis du vil at spillerne skal ha en garderobekultur for å bli igjen etter trening, ikke vær den som går først. Som leder må du sette velbefinnendet til dem du leder før dit eget, for uten dem er du ikke leder.

Hva gjør du annerledes for å forbedre norsk fotballtreningskultur?

Hvis man kritiserer noe så må man også gjøre noe for å forbedre det og vise hvordan det kan gjøres bedre. Av den grunn så tilbyr jeg å holde gratis foredrag om temaet ledelse i fotball (foreløpig til klubber i Østfold og Akershus) samt hjelper NFF når dem spør med trenerkurs. Jeg holder på å utvikle en 1-dags kurs med tematikken ”Hvordan planlegge en treningsøkt” som jeg vil tilby i samarbeid med klubber i sommer/høst. I tillegg så følger jeg opp noen trenere som mentor og hjelper noen klubber med alt fra spillestilsmodeller til trener og lederutvikling. Ønsker å hjelpe alle som har lyst til å forbedre seg eller den virksomheten man driver – det er hva jeg brenner for!

Kan du utdype dette (hentet fra denne artikkelen): Steg for å bygge vinnermentalitet i en kultur hvor alle er med og man fokuserer på utvikling > resultat?

Dette er stegene for å bygge vinnermentalitet i en kultur hvor alle er med og man fokuserer på utvikling > resultat.

  1. Innse at utvikling er en del av resultat. Hva resultatet man ønsker seg er kan deretter variere ut ifra målsetninger for klubb, nivå, senior / barn og ungdomsfotball.
  2. Bedømme menneskene ut ifra deres aksjoner (ikke synsing og forutfattede meninger).
  3. Holde alle mennesker ansvarlige for sine aksjoner (handling -> konsekvens).
  4. Alltid fokusere på nutid og fremtid – kun ting som vi kan på
  5. Ha en klar og tydelig plan over hva som forventes av hver enkelt og hva dem skal bidra med i sin rolle.

Hvordan setter du spillerne dine ansvarlige for sine aksjoner (handling -> konsekvens)?

Det første er å få dem til å forstå hva de har gjort. Det andre er å få dem til å forstå at handlingene deres er et resultat av en beslutning. Det andre er å vise dem at konsekvensene er en konsekvens av beslutningen.

Fotballdykket takker Marcus for at han stilte opp til denne seansen.

Advertisements

2 thoughts on “Marcus Walfridson

  1. […] Marcus Walfridson about leadership in football […]

  2. […] Marcus Walfridson om lederskap og kommunikasjon i fotball […]

Leave a Reply