Posted on Leave a comment

Tips for å trene som fotballproffene

OBS: Dette er sponset innhold.

Det finnes ingen enkel oppskrift på hvordan du blir en god fotballspiller, men en ting er i alle fall sikkert; du må trene. Det snakkes stadig mer om alternativ trening, og selv om fotballspillere i all hovedsak bør sparke mye ball, kan alternativ trening være morsomt og hjelpe på motivasjonen. En god fotballspiller trenger styrke, hurtighet, bevegelighet og spenst, og det finnes mange veier til nettopp det målet.

Styrketrening er viktig for fotballspillere. Lenge trodde du at styrketrening kunne gjøre fotballspillere både tunge og langsomme, men det viser seg at styrketrening har omtrent motsatt effekt. I tillegg til å være skadeforebyggende hjelper styrketrening både på akselerasjon og spenst.

Som de fleste fotballspillere er klar over er fotballkondis noe helt annet enn vanlig løpekondis. Fotballspillere er avhengig av å kunne starte brått, akselerer hurtig og løpe i høyt tempo. Da er det en ting som gjelder; intervalltrening. Her er vi på jakt etter høy intensitet, og i de aktive periodene bør du ligge på 90-95 % av makspuls. Du kan kjøre en klassisk 4 x 4, der du løper raske drag på 4 minutter, etterfulgt av tre minutter aktiv pause med rask gange. Gjør dette fire ganger. Til sammen 16 minutter intensiv trening. Alternativt kan du kjøre geriljaintervaller, 20 sekunders spurt 10 sekunders pause, i minimum 10 minutter.

Husk oppvarming før du begynner

God restitusjon er viktig. Det er da kroppen bygger seg opp, og du høster fruktene av den gode treningen. Skikkelig restitusjon består av å fylle på med væske og energi, samtidig som du gir kroppen hvile. Restitusjon er viktig for fremgang, så noen timer på sofaen med et spill eller en god bok er å anbefale. For de som aldri kan få nok fotball er Football Champions Cup et supert valg.

Lykke til med treningen, og husk at skal du bli best må du trene som de beste.

Advertisements

Leave a Reply